Hennepteam ontmantelt twee kwekerijen

dinsdag 28 oktober 2014

Schoonhoven - Het hennepteam van de politie heeft dinsdag 28 oktober twee hennepkwekerijen ontdekt en ontmanteld. Het team had informatie over de vermoedelijke kwekerijen.

In een woning aan het Doelenplein was een kwekerij met 100 hennepplanten enwas er sprake vandiefstal van stroom. In de woning werd een 36-jarige manaangehouden. In een andere woning, aan het Pascalplein, werden 6 hennepstekkenaangetroffen en lag er geoogste hennep te drogen. De politie doet verderonderzoek naar beide kwekerijen. De bevindingen van de politie zijn doorgegevenaan de gemeente en woningbouwvereniging.

Hennepteam: ?meld hennepkwekerijen?

In september 2014 is de politie in het gebied Gouda ? Alphen eenhennepteam gestart om zich nog meer te richten op het aanpakken vanhennepkwekerijen en verdachten voor de rechter te brengen. Dinsdag 16 septemberwas de eerste hennepactiedag na de formatie van het hennepteam.

Hennepkwekers veroorzaken schade en overlast door lekkage enstank. Omdat hennepkwekerijen vaak provisorisch zijn ingericht is de kans opbrand door kortsluiting of oververhitting groot. Dit levert dus risico?s op voorde veiligheid in de buurt. Door de overlast ontstaan spanningen ofangstgevoelens bij buurtbewoners en wordt het leefklimaat in een woonwijkaangetast.

Vermoedt u dat er bij u in de buurt een hennepkwekerij is? Belde politie, 0900 - 8844 of Meld Misdaad Anoniem, 0800 - 7000. Hennep telen iseen misdrijf, dus strafbaar. Politie, gemeente, Openbaar Ministerie,woningcorporaties en energiebedrijven treden samen op tegen hennepkwekerijen.Zij verzamelen aanwijzingen en tips, ontmantelen de kwekerij en pakken de kwekerstevig aan.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Hoornaar | 112 alarmeringen Hoornaar | Goedkoop Tanken in Hoornaar | Supermarkten in Hoornaar | Weerbericht Hoornaar